Instructie / lesgeven

1. Privéles op je eigen pony of paard t/m M2 niveau

Sinds 1983 ben ik Basisintructeur bij de KNHS. Regelmatig volg ik bijscholingen op verschillende thema's. Mijn hoofdthema in het trainen is vooral werken aan vertrouwen en geduld. Ook is het doel om te leren omgaan en het begrijpen van je paard of pony. Middels diverse oefeningen maken we stappen voorwaarts in het vertrouwen tussen jullie beiden

Ben je even je vertrouwen kwijt geraakt, gaan we met je pony / paard aan de slag om het plezier in het rijden terug te krijgen. We werken we aan ontspanning tussen jullie beiden en aan het nog mooier maken van de bewegingen van je pony of paard. We werken soms ook aan de longe of rijden zonder zadel, om eens voelen hoe een paard beweegt. Jij leert voelen hoe je je houding kunt verbeteren waardoor je je hulpen fijner kunt maken en je ook op het zadel ontspannener kunt zitten.

2. Proefgericht trainen t/m M2 dressuur

Ben je al verder en neem je deel aan wedstrijden dan kan proefgericht trainen je het vertrouwen geven om een fijne proef neer te zetten in een echte wedstrijd!
Een proefgerichte training is iets voor jou als je:
- denkt klaar te zijn voor de dressuurwedstrijden of als je van plan bent binnenkort op een dressuurwedstrijd te gaan starten.
- al dressuurwedstrijden rijdt maar net dat stukje vertrouwen mist dat je nodig hebt om een goede proef neer te zetten.
- al een wat meer ervaren ruiter bent en wilt weten of je klaar bent voor een niveau hoger.
- de puntjes op de i wilt zetten om goed voorbereid en zelfverzekerd op wedstrijd te gaan.

Als ervaren jurylid en instructeur (sinds 1985) help ik je graag op weg naar succes bij mij thuis in een 20 x 40 bak met goede verlichting.

Als je iemand mee neemt om je te filmen, kun je de training thuis nog eens rustig terugkijken.

Wil je in een rustige omgeving zonder veel afleiding rijden met een jong paard, niet direct gericht op een wedstrijd, dan kan dat natuurlijk ook.

Mail voor een afspraak naar info@bolheim.nl