Kinderen/pubers

Individuele coaching met pony's voor kinderen en pubers

Veel kinderen houden van dieren en speciaal pony's. Ze vinden het meestal geweldig om met een pony bezig te zijn. Dat maakt het coachen met pony's voor kinderen ook zo fijn. Een pony oordeelt niet, is eerlijk en reflecteert het gedrag wat het kind laat zien, leert het kind dat samenwerken leuk is, dat een pony graag bij je wil zijn zo samen in de kudde, dat ze lekker zacht is en warm aan voelt. Vaak bij het eerste contact tijdens de kennismaking met de pony's zie je al bijzondere momenten. Graag wil een kind dan nog een keer terug komen.

Door de coaching met pony's leren kinderen dat ze zichzelf mogen zijn, dat je mag zeggen wat je voelt, dat hulp vragen oké is. Dat ook pony's wel eens angstig zijn en hoe je dat kunt aanpakken, dat pony's ook wel eens iets proberen en het lukt niet, hoe ze dat dan oplossen. Dat ook pony's grenzen stellen en hoe ze die dan bewaken. Wij maken aan de hand van de vraag van de ouders een handelingsplan voor eerst eens 6 sessies en gaan dan na een evaluatie kijken hoe en of we nog verder gaan. Spelenderwijs met behulp van pony's creeren we een laagdrempelige vorm van hulpverlening waarbij de kinderen zelf leren inzien hoe ze een 'obstakel' kunnen aanpakken.

Voor wie is coaching met pony's geschikt?

Bijvoorbeeld als een kind moeite heeft met grenzen aan geven. Als een kind gepest wordt en weinig zelfvertrouwen heeft. Vindt je zoon of dochter het spannend om van de basisschool naar het voortgezet onderwijs te gaan, de pony leert uw puber over de brug te stappen naar de brugklas.

Een pony laat zien dat emoties er bij horen en dat het om hulp vragen heel goed kan helpen om een aanpak samen te verzinnen. Een pony laat zien dat het leuk is om problemen die er ook in de kudde zijn, samen aan te pakken en op te lossen, dan wel een andere oplossing te verzinnen. Een pony geeft je kind zelfvertrouwen.

Naast de individuele coaching hebben we ook coaching met pony's voor kinderen en pubers in groepjes. Kijk maar eens op de pagina Pony Power voor Kids en Paardenkracht voor Pubers.

"Eerst vond ik het best spannend. Maar al snel vond ik oma Iris erg lief en hebben we samen veel oefeningen gedaan. Het samen lopen vond ik eerst wel spannend en toen ging oma Iris niet met me mee. Maar daarna ging het wel. Ik vond het ook leuk om met de shetlanders te werken. Die kunnen wel eens stout zijn en dan zei ik hard op "stop !" en dan ging het meestal goed. Ik mocht allemaal foto's en flyers meenemen naar school voor een spreekbeurt en ik heb een 9,3 gekregen. .." Jerina (10)