Huiswerkbegeleiding

Als voormalig docent exacte vakken help ik leerlingen met het aanbrengen van structuur in het huiswerk, gaan we huiswerk plannen en maken en toetsen voorbereiden. In een kleine setting huiswerk maken en leren geeft rust. Er wordt gewerkt in een huiselijke sfeer en met persoonlijke aandacht. Er is direct begeleiding en ondersteuning bij vragen. De kinderen krijgen de beschikking over een laptop en kunnen ook internet gebruiken voor opdrachten.

Wellicht heeft uw zoon/dochter in deze bijzondere coronatijd een achterstand opgelopen en is er even een duwtje in de rug nodig om in alle online opdrachten wat structuur te vinden in het plannen en organiseren van het oude en nieuwe werk. Moeite met een bepaald vak? Dan kan bijles een oplossing zijn voor het probleem.

Vanaf maandag 24 augustus is er plaats voor maximaal 4 kinderen per middag. Aangezien het maatwerk zal zijn per kind in verband met de hoeveelheid huiswerk, hanteer ik als richtlijn een gemiddeld blok van 1,5 - 2 uur per middag. Uiteraard is er uitloop mogelijk als een taak nog niet is afgerond.

Huiswerkbegeleiding kan op maandagmiddag 16.00 - 18.00, woensdagmiddag 16.00 - 18.00 en vrijdagmiddag 16.00 - 18.00

Tijdens de schoolvakanties is er geen huiswerkbegeleiding. Inschrijving vindt plaats via een inschrijfformulier. De minimale contractduur voor de huiswerkbegeleiding is 2 maanden. Ik hanteer daarbij 1 maand opzegtermijn. Daarnaast kun je je aanmelden voor 2 maanden of langer bijles voor een vak, individuele begeleiding in het plannen en organiseren. Dan is de opzegtermijn 2 weken. Het opzeggen van de contracten dient schriftelijk of per mail te gebeuren.

Voor wie? Bovenbouw kinderen basisschool i.v.m. de overstap naar de brugklas, brugklas leerlingen die zo na de basisschool veel verschillende vakken en veel huiswerk krijgen en de planning niet rond krijgen of niet weten hoe ze moeten leren en oefenen voor een toets. Of gewoon met persoonlijke aandacht huiswerk willen maken en daarna vrij zijn om leuke dingen te gaan doen zoals sport, muziek en andere leuke dingen.

Huiswerkbegeleiding breed: individuele begeleiding bijles / toets voorbereiding e.a.
1 middag per week € 120,00 per maand (4x) € 45,00 per uur
2 middagen per week € 200,00 per maand (8x)
3 middagen per week € 240,00 per maand (12x)

  • Leren leren, leren plannen, leren opzoeken en concentreren
  • Begeleiden bij het maken van huiswerk waarbij het gemaakte werk wordt gecontroleerd
  • Hoe leer je een toetsen en het overhoren bij het voorbereiden van toetsen
  • Bespreken en evalueren van de gemaakte toetsen
  • Je agenda leren gebruiken als planner.
  • Ondersteunen bij het maken van verslagen, spreekbeurten, presentaties e.a.
  • Na je huiswerk gemaakt en geleerd te hebben ben je vrij en heb je tijd voor sport, muziek en andere leuke dingen
  • Door de betere resultaten krijg je plezier in het leren en wordt huiswerkbegeleiding overbodig 😉