Volwassenen

Individuele coaching met paarden voor volwassenen

Het paard als spiegel. Soms een verrassende ontmoeting, maar het kan ook confronterend zijn. Echter meestal is het een fijne ervaring.
We beginnen met een korte introductie over de taal van het paard en het gedrag in de kudde. Je hebt misschien wel een vraag of een thema waaraan je zou willen werken. Tijdens de start van de coaching sessie ga je soms bij de stal of in de wei en soms al in de buitenbak contact maken met het paard. Het paard 'scant' jou als lid van de kudde en kijkt of hij zich veilig voelt bij jou. Ben je congruent, past wat je zegt bij wat je houding en gedrag en wat je voelt laat. en voelt. Het paard kan gedrag vertonen zoals bijvoorbeeld, weglopen, duwen, gapen etc.
Ik zal je dan ook bevragen wat dit gedrag voor jou kan betekenen:

  • Door het gedrag van het paard krijg je meer inzicht in je eigen gedrag
  • Door het gedrag van het paard komt wellicht naar voren dat je als thema moeite met grenzen stellen hebt
  • Door het gedrag van het paard komt wellicht naar voren dat je assertiever zou willen worden
  • En zo kunnen er nog andere inzichten naar voren komen

Daarna ga je middels opdrachten samen met het paard aan de slag. We werken altijd naast het paard en niet er op.

Aan de hand van de reacties van het paard en de interactie met jou als coachee gaan we vragenderwijs in gesprek. Een paard reageert namelijk altijd puur en eerlijk op jou als persoon zonder te oordelen of te beoordelen en zeker zonder vooroordeel. Wat gebeurt er met jou en wat in jou zorgt er voor dat er wel of geen verbinding ontstaat met het paard. Hoe voelt het voor jou als het paard zo reageert.
Ik zal observeren en kijken naar de interactie tussen jou en het paard en teruggeven hoe jij invloed kunt uitoefenen op wat er gebeurt.

Interesse om eens een inzicht te krijgen van een paard?
Neem dan contact op via info@bolheim.nl
Dan kijken we eerst in een kennismakingsgesprek naar je wensen en de mogelijkheden.